Hidradenitis Suppurativa Köpek memesi hastalığı
Hidradenitis Suppurativa, Köpek memesi hastalığı, HS tedavisi, Nedenleri nedir?, Treatment, Bulaşıcımıdır, Sülük tedavisi sonuç verirmi?, Keten tohumu etkili mi?
Hidradenitis Suppurativa için Hangi Doktora Gitmeliyim?
Köpek memesi hastalığı Hidradenitis Suppurativa bir cilt hastalığıdır. Bu yüzden tam teşekküllü hastanelerin cildiye bölümlerini veya özel kliniği olan bir dermatoloğu ziyaret etmelisiniz. Tüm doktorlar HS hastalığı adına uzmanlaşmış değildir. Bu yüzden görüştüğünüz doktoru araştırarak HS hastalığı hakkında uzman olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
HS Hastalığı için Doktor Nasıl Seçilir?
Köpek memesi hastalığı HS hastalığının teşhis ve tedavisinde, hastalık üzerine uzman olan bir dermatolog bulmak önemlidir. Doktorunuzu seçmek adına, araştırdığınız doktorun daha önce bir HS hastasını tedavi edip etmediğini öğrenebilirsiniz. Bu hastalığa sahip başka hastalar ile görüşerek onlardan doktor tavsiyesi isteyebilirsiniz.
Köpek memesi hastalığı Bir doktora karar verdiyseniz, tedavi aşamasında o doktor ile ne kadar ilerleme kaydettiğinizi gözlemleyip, memnun kaldıysanız tedaviye devam edebilir veya farklı bir doktora gitmeyi deneyebilirsiniz.
HS Hastalığını Teşhis Etmek İçin Ne Yapılır?
Uzman bir doktordan randevu aldıysanız sıradaki aşama muayene aşamasıdır. Muayene aşamasında dermatoloğunuz cildinizde oluşan lezyonları görmek isteyecektir. Bu nedenle kolay çıkarılabilen hafif kıyafetler giymeniz tercih edilir.
Hastalığınız hakkında şüphe duyduğunuz ilk aşamadan bu yana, cildinizdeki lezyonların fotoğrafını çekebilir veya yaşadığınız deneyimi kaydedebilirsiniz. Çünkü lezyonlar zamanla artabilir veya azalabilir. Tam ve doğru bir teşhis için doktoru doğru bilgilendirmek önemlidir.
(Hidradenitis Suppurativa, Köpek memesi hastalığı, HS tedavisi, Nedenleri nedir?, Treatment, Bulaşıcımıdır, Sülük tedavisi sonuç verirmi?, Keten tohumu etkili mi?
HS Köpek memesi hastalığı Muayenesinde Nelere Dikkat Edilir?
Köpek memesi hastalığı Muayene esnasında dermatoloğunuza kullandığınız ilaçların tam listesini götürmeniz gerekmektedir. Eğer enfeksiyonlu bölgeye kullanılan bir ilaç veya yatıştırıcı solüsyon varsa bunlar da belirtilmelidir.
Kullanılan bu ilaç veya solüsyonların, enfekte bölgeye iyi gelip gelmediği, tedavi aşaması için yol gösterici olacaktır.
Teşhis için belirtilerinizin ilk başladığı tarihi ve ne sıklıkla tekrar ettiği önemlidir. Ailenizde herhangi bir cilt hastalığının olup olmadığı, doktorunuzun bilmesi gereken bilgilerden bir diğeridir.